show sidebar & content

Projects Portfolio

House Refurbishment Groombridge

This house in suburbs of London

House Refurbishment Brougham, London

House Refurbishment

Rosetta Cafe

A complete Fit out of an existing Cafe in Central London.

The Italian Job

The brief was simple: design a contemporary Italian pub. elips design drew inspiration from copper as a material, reflecting the process of producing beer, leaving an unexpected and classic Italian charm. The pub was completely refurbished, creating an area for a professional kitchen whilst utilising as much space as possible for the actual pub area.  […]

Bright Future

Bright Future is  a nursery in Waltham Forest. The concept started from the logo that has all the colour of the rainbow. All rooms will have different colour with matching lights and acoustic panel architect elips design  

Basing Street

Internal reconfiguration and refurbishment of a three storey  House.   Almanac architects

Sedleigh Road

The clients, having recently purchased a 2 storey house in East Putney, approached Office Sian to reconfigure their new home to suite their needs as a growing family. This resulted in extensive structural changes to the ground and upper floors; a new front living room, and open plan kitchen and dining room with a ‘glass […]

1SW

The office is located in Clerkenwell, the building has been studios since 1996 and before that the whole building was a printing works. At one time I should imagine it was stables for horses. Now it accommodates 5 different studios. The one occupied and refurbished by elips design is around 40 sq m and has a small bathroom and kitchen, […]

Hackney Shed

Situated in a domestic garden in Hackney, the new ‘shed’ replaces a dilapidated asbestos-ridden and spider-filled hut, and acts as a working studio for the Clients. Built to a limited budget and timescale, the simple aesthetic of the materials is celebrated to create a functional and warm urban haven. Oak framed full-height doors are completely […]

11RMS

The design concept is driven by the willing to connect 3 floors with one staircase to maximise space. The living spaces are designed as open plan to maximise the space and allow natural light to flow, adding skylights to accelerate this. The groundfloor can be used as a studio, for this reason the staircase (fulcrum of […]

4MS

London, Chelsea. The existing dwelling has a deep and narrow floor plate, with daylight penetrating from the east and west. The proposed project aims to enhance the amount of natural light by investigating levels of transparency both vertical and horizontally, through a play of reflections and perspectives. That is the reason why we choose to build […]